Vulkanológiai Kollektíva a BEBTE-ben

VULKANOLÓGIAI KOLLEKTÍVA A BEBTE-BEN

Barbara Zoli Fagyi Tamás

Ahogy azt már hónapokkal ezelőtt beharangoztuk, szeptember végén létrehoztuk a dél-itáliai tűzhányókkal foglalkozó társaságunkat, a BEBTE Vulkanológiai Kollektíváját.

A társaság kis létszámú csoportba gyűjtötte össze az olaszországi vulkánok megismerésére és megismertetésére törekvő tagjainkat. A csapatot Kosztra Barbara vezeti. A tagok: Békés Nóra, Érdi-Krausz Erika, Fadgyas F. Gábor, Lieber Tamás, Szabó Zoltán, Tóth Krisztina.
A tagság ugyanakkor nyitott, bárkit szívesen látunk, aki tevékenyen részt kíván venni munkánkban.

A csapat célkizűzései között szerepel többek között szakcikkek, ismeretterjesztő cikkek publikálása, szakértői, lektori munkák, fordítások elvégzése, a vulkánokat népszerűsítő kiadványok megjelentetése, iskolai előadások megtartása a témában, de az említett területre irányuló tanulmányutak, terepgyakorlatok szervezése is.

Társaságunk jelenleg egy ismeretterjesztő könyvön dolgozik, amely vélhetően 2007 februárjában jelenik majd meg a piacon.

Kollektívánk az alábbi, országos terjesztésű újságokkal áll kapcsolatban (írásainkkal rendszeresen találkozhatnak ezekben): A Földgömb, 3.Évezred, Élet és Tudomány, HTM, Népszava

Dorog, 2006. október 23.

Lieber TamásVULKÁNOS KÉPESLAPOK A BEBTE-TŐL

A gyűjtők figyelmébe ajánljuk a 2006. évi expedíciók képeslapjait. A 4 darabos kollekciót (postaköltséggel együtt) 400 Ft-ért elküldjük önnek.

BEBTE

BEBTE

BEBTE

BEBTE

BEBTE

 
 

© 1999-2006 BEBTE www.bebte.hu