Tavaszi nagytakarítás

TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS, 2007. MÁJUS 9.


Diákok akcióban

Idén is folytattuk azt, amit pontosan tíz évvel ezelőtt, 1997 tavaszán kezdtünk el, vagyis a Palatinus-tó partjának takarítását. Az akció sikeréhez nem fér kétség, bár ezt nem dicsekvésnek szánom, sokkal inkább sajnálkozásnak. Sajnálkozásnak, mert a problémán mi magunk nem tudunk változtatni, s mert munkánk látszata sem tart sokáig. Hamarosan jön a strandszezon és újra lehetbosszankodni. De legalább elmondhatjuk, ismét megpróbáltuk.

Természetesen nem sokra mentünk volna kezdeményezésünkkel, ha már a legelején nem állnak ki mellettünk a helyi, vagyis a dorogi és esztergom-kertvárosi iskolák igazgatói, tanárai, és persze nem utolsó sorban a konkrét feladatokat elvégző tanulói. Hálás köszönet nekik mindezért.

A május 9-i akció lebonyolítását a szeszélyes időjárás kis híján meghiúsította, és bár lógott az eső lába, az égiek mégis megkegyelmeztek. Ennek meg is lett az eredménye, közel 10 köbméter szemetet csomagoltunk zsákokba. Többnyire még a tavalyi fürdőszezon termékeit találtuk itt, de az elhagyott horgászkellékekből, vagy azok csomagolásából is akadt jócskán.

Az idei takarítás kapcsán azonban azt is el kell árulnunk, hogy akciónkkal nem mi voltunk az elsők. Néhány helybéli üdülőtulajdonos már néhány héttel korábban vette a fáradságot, és jócskán megcsappantotta a tóparti hulladékot. Dr. Gréger Ottilia nyugalmazott főorvosnő például egymaga gyűjtött össze 120 zsáknyi szemetet, aminek elszállítását is el kellett intéznie (az illetékes esztergomi önkormányzat nem segített!)A TAKARÍTÁS KÉPEI

Diákok akcióban

Diákok akcióban

Diákok akcióban

Diákok akcióban

Diákok akcióban

Diákok akcióban

Diákok akcióban

 
 

© 1999-2007 BEBTE www.bebte.hu