Bemutattuk könyvünket

BEMUTATTUK KÖNYVÜNKET

Szeptember 24-én tartottuk VULKÁNTÚRÁK - DÉL-OLASZORSZÁG című könyvünk diavetítéssel egybekötött bemutatóját a dorogi városi könyvtárban. A nagy érdeklődéssel kísért program díszvendége dr. Juhász Árpád geológus volt, aki az egyesület szakmai programjának lelkes segítőjeként és többünk barátjaként örömmel fogadta el meghívásunkat.
(Barna József felvételei)

24 Óra (Komárom-Esztergom megye napilapja), 2007. szeptember 26.

Kosztra Barbara, Szabó Zoltán, Érdi-Krausz Erika, Tóth Krisztina, Lieber Tamás Juhász Árpád társaságában. 
A szerzők közül a képről Fadgyas F. Gábor hiányzik.

Lieber Tamás köszöntője

Vendégünk

Juhász Árpád is megosztotta legkedvesebb olaszországi élményeit a hallgatósággal

Hallgatóság

Hallgatóság

Tóth Kriszta dedikál

Címlap

KÖSZÖNŐLEVÉL


Rendhagyó turistakalauzzal kedveskedik olvasóinak a Kornétás Kiadó. Izgalmas és mozgalmas, változó és változatos területre invitálja a természet szerelmeseit, Dél-Olaszországba, a társadalmi és természeti energiák egyik fő európai ütközőpontjára.
A szerzők lelkes természetbúvárok, a természetföldrajz és a tudományos ismeretterjesztés megszállottjai, a dorog-esztergomi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Vulkanológiai Kollektívájának tagjai, akik 1990-es évek elején kerültek kapcsolatba Itáliával és annak működő vagy éppen szunnyadó tűzhányóival. A könyv Dél-Olaszország három, vulkánosság szempontjából legaktívabb területét tárgyalja. Az olvasó megismerkedhet a nápolyi régióval, áttekintést kaphat a Campi Flegreiről, valamint a vulkanológusokat leginkább aggasztó Vezúvról. Hasonlóképpen részletesen foglalkoznak a szerzők a szicíliai Etnával, csakúgy, mint a Lipari-szigetek tűzhányóival, különösképpen a Vulcanóval és a Strombolival.
A kötet nem pusztán túrajavaslatokat tár az érdeklődő elé, hanem a vulkanológia alapjaival is igyekszik megismertetni. A tankönyvi részletességgel megírt bevezetőt oldottabb hangvételű, praktikus tanácsokkal kiegészített túrabeszámolók követik. A kiadvány végén lévő kislexikon a szakkifejezések magyarázatát szolgálja, a miniszótár és a hasznos címek jegyzéke pedig a terepen történő tájékozódást igyekszik elősegíteni.


Részlet a könyvből

Részlet a könyvből

Részlet a könyvből 
 

© 1999-2007 BEBTE www.bebte.hu