Kitakarítottuk a tómedret

NAGYTAKARÍTÁS VÍZBEN ÉS SZÁRAZON

2009. július 12-én, a napos, de kissé szeles vasárnapon közel 100 önkéntes gyűlt össze, hogy immáron sokadjára rendbe tegye az esztergom-kertvárosi Palatinus-tó medrét és partját. Az esztergomi Spartacus SE búvárai mellett a dorogi horgászok és a BEBTE önkéntesei vállalták ismételten az akció leszervezését és lebonyolítását. A résztvevők - emlékezvén a tavalyi állapotokra - idei akciójukkal elsősorban a tó nagyöblét kívánták rendbe tenni. Tekintettel arra, hogy ezt a partszakaszt vállalkozói összefogással tavasszal végre rendbe tették, a szemétszedés itt most csak a tó medrére korlátozódott (a tó egyéb részein a azonban a parton is zajlott a szemétszedés).

A tóból előkerült hulladék milyensége változatos volt, a pillepalackoktól, a gumiabroncson át a hűtőszekrényig sok minden felszínre került. Még egy elsüllyedt szörfdeszka is. A sikeres akciót a résztvevők bográcsban főtt halászlével, illetve gulyással koronázták meg.

A 2009. évt tótakarítás támogatói voltak: Atlantisz Búvárcentrumm, Beuchat Magyarország, Cressi magyar-cseh-szlovák-román Képviselet, Divecenter, Ligeti és Bartók Sütőipari Kft. (Sárisáp), Sea-Watch Búváráruház, Szalánczay Péter vállalkozó, UEF, Zöld Vonal Búváriskola.

GALÉRIA
Lieber Tamás felvételei

Gyülekező

Indul a felszíni csapat

Munkában a búvárok és a felszíni segítők

Munkában a búvárok és a felszíni segítők

Hulladék kiemelve

Munkában a búvárok és a felszíni segítők

Rendezett partszakasz (Nagyöböl)

Kipecázott hűtőszekrény...

... és szörfdeszka

 
 

© 1999-2009 BEBTE www.bebte.hu