Megnyitottuk fotókiállításunkat

MEGNYITOTTUK FOTÓKIÁLLÍTÁSUNKAT

Szerény külsőségek, de jó hangulat közepette került sor a BEBTE által szervezett - "A barlangoktól a tűzhányókig" címmel meghirdetett - természetfotó-kiállítás megnyítójára, melyet október 22-én csütörtökön tartottunk meg Dorogon a József Attila Művelődési Házban. Az elmúlt két évtized legemlékezetesebb kirándulásait, expedícióit közel 80 fotón eleveníti fel a tárlat, melyek témája a magyarázó, ismertető képaláírások segítségével mindenki számára könnyen érthető. Ezekről megtudhatjuk például, hogy a 17 emelet mélyen lévő kútaknából nyíló Cserszegtomaji-kútbarlang közel két kilométernyi járata többnyire csak hason kúszva járható, vagy, hogy az 1000 Celsius-fokon izzó lávát védőruha nélkül legfeljebb két méternyire tudja megközelíteni az ember.

A kiállítást, mely előreláthatóan november végéig marad Dorogon, dr. Papp-Váry Árpád geográfus-kartográfus, a Magyar Földrajzi Társaság idén leköszönt elnöke nyitotta meg, aki ámulatba ejtve a jelen lévőket, szinte az apró részletekig felkészült a BEBTE történetéből, nem kifelejtve mondandójából, hogy egykoron barlangászként ő maga is megfordult az egyesület "házi barlangjában" Sátorkőpusztán. A méltatást Varga László geológus folytatta, aki megyénk egyik legaktívabb és legnépszerűbb szervezeteként mutatta be a főként dorogiakból és esztergomiakból álló társulatot.

Végül Lieber Tamás egyesületi elnök köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta az egyesület igen komolyan vett ismeretterjesztő tevékenységének legújabb gyümölcsét, a BEBTE tagjainak úti beszámolóit tartalmazó gyűjtemény-kötetet. A népszerű televíziós, dr. Juhász Árpád geológus ajánlásával megjelentetett - "A barlangoktól a tűzhányókig" című - , rengeteg fotóval illusztrált, 280 oldalas könyv nem kevesebb mint 50 útleírást tartalmaz, válogatva a barlangokban, a hazai tájakon, a kárpáti és alpesi vidékeken, a világ távoli pontjain, valamint az itáliai tűzhányókon tett kalandos utazások elbeszéléseiből (a könyv kizárólag az egyesületen keresztül, illetve a dorogi városi könvtárban vásárolható meg).

Tekintettel az igen gazdag, ismeretterjesztő szándékkal összeállított képanyagra, annak megtekintését gyerekeknek (akár iskolás csoportoknak is), és felnőtteknek egyaránt ajánljuk, akárcsak az utak felidézését segítő könyv beszerzését.

A kiállított képek megvásárolhatók. A részletek végett hívja az alábbi telefonszámot: 20/520-1261


ELŐZETESEK, TUDÓSÍTÁSOK, KÉPEK A MEGNYITÓRÓL

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI HÍRLAP

A MEGYEI HÍRLAP 2009.10.21-én felelevenítette a BEBTE történetét

HELYI TÉMA

A "HELYI TÉMA" 2009.10.21-i lapszáma foglalkozott a 20. évfordulónkkal kapcsolatos eseményekkel

24 ÓRA

A 24 Óra című megyei napilap 2009.10.24-i számában tudosított az eseményről

Megnyitó

Dr. Papp-Váry Árpád geográfus-kartográfus, főiskolai tanár nyitja meg a tárlatot

Megnyitó

Lieber Tamás egyesületi elnök köszönti a megjelenteket

Megnyitó

Varga László és Lieber Tamás

Megnyitó

Megnyitó

Közel 60 felvétel segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók az egyesület túraprogramjaival

Megnyitó

"Kárpátsarok"

Megnyitó

Hallgatóság

Megnyitó

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes

Megnyitó

Betekintés a barlangok világába

Megnyitó

Találkozások

Megnyitó

Hohl Zoltán és Laczkó Tibor

Megnyitó

Papp-Váry Árpád és Benedek Anikó

 
 

© 1999-2009 BEBTE www.bebte.hu